Web sitemize hoşgeldiniz, 01 Nisan 2023
İlaçların Yan Etkisi
Anasayfa » Tabletler » ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET Yan Etkileri Nelerdir ?

ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET Yan Etkileri Nelerdir ?

ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET Yan Etkileri Nelerdir ?

Tüm Dünya’da ilaçların ruhsatlandırıldıktan sonra takibi açısından özellikle ciddi yan etkileri gözlemlenebilmekte, bu gibi durumlar ilaç prospektüslerinde ilaç yan etkileri olarak belirtilmektedir. Yapılan araştırmalar ve gözlemlemeler sonucu ortaya çıkan yan etki durumları kesin bir suretle ilaç içerisinde belirtilmelidir. İlaç yan etkilerini incelerken bilinmesi gereken en önemli husus ilacın dozajıdır. İlaç dozları çocuklarda ve yetişkinlerde faklılık göstermektedir. Gereğinden fazla ilaç kullanılması durumunda büyük ölçüde midede rahatsızlıklar olabilir. Ancak bu bir ilaç yan etkisinden ziyade hatalı ilaç kullanımına bağlı yanlış bir tedavi yöntemidir. Mutlaka reçetede belirtilen dozda ve tedavi süresinde ilaç kullanılması gerekmektedir. Farklı bir reaksiyon durumunda öncelik tedaviyi bırakmak olmamalıdır. İlacın yan etkileri hakkında bilgi sahibi olunmalı ve tedaviyi engelliyecek bir durum olup olmadığı değerlendirilmelidir.

ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET İlacının yan etkileri ilacın dozuna ve kullanıma bağlı olmakla beraber değişiklik gösterebilir. Ancak en sık görülen yan etki durumlarını şu şekilde özetleyebilir.

Tüm ilaçlar gibi ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir

ANKEP 300 MG 30 FILM TABLET En sık görülen yan etkileri nelerdir ? ⇐

  • Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
  • Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
  • Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
  • Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

〉〉〉〉〉 Sitemizin Arama bölümünden kullanmış olduğunuz ilacın adını girerek ilaç yan etki bilgilerine ulaşabilirsiniz. 〉〉〉〉

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz