Web sitemize hoşgeldiniz, 26 Mart 2023
İlaçların Yan Etkisi
Anasayfa » Şuruplar » BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML Yan Etkileri Nelerdir ?

BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML Yan Etkileri Nelerdir ?

BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML Yan Etkileri Nelerdir ?

Tüm Dünya’da ilaçların ruhsatlandırıldıktan sonra takibi açısından özellikle ciddi yan etkileri gözlemlenebilmekte, bu gibi durumlar ilaç prospektüslerinde ilaç yan etkileri olarak belirtilmektedir. Yapılan araştırmalar ve gözlemlemeler sonucu ortaya çıkan yan etki durumları kesin bir suretle ilaç içerisinde belirtilmelidir. Genellikle aç ya da tok karnına alınması merak edilen ilaçların bazı durumlarda ciddi yan etkileri gözlemlenmiştir. İlaçları düzenli kullanmanın önemli olduğu kadar yan etkileri konusunda bilgi sahibi olmakta oldukça önemli bir konudur. İlaç yan etkisi kendiliğinden iyleşmesi gereken bir sağlık problemi değildir. Aslında kullanmış olduğunuz ilacın içeriğinden kaynaklı görülmesi muhtemel olan durumlardır. İlaç yan etkisi çoğu zaman doktorlar tarafından kabul edilen bir reaksiyondur. Ancak ilacı değiştirmek bu duruma çözüm olmamaktadır. Aynı etken maddeye sahip farklı bir ilaç kullanımından kaynaklı benzen yan etki durumları görülmesi muhtemeldir.

BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML İlacının kullanımında görülen yan etkiler şu şekildedir.

Tüm ilaçlar gibi BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir

BALAFEN 100 MG/5 ML PEDIATRIK SUSPANSIYON, 100 ML Kullanımına bağlı olarak görülen yan etkiler nelerdir ? ⇐

  • Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
  • Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
  • Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
  • Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

〉〉〉〉〉 Farklı bir ilaç yan etkisine ulaşmak isterseniz sitemizin Arama bölümünü kullanabilirsiniz. 〉〉〉〉

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz