DESIFEROL 2000 IU 60 FILM KAPLI TABLET Yan Etkileri Nelerdir ?

İlaç yan etkisi genel bir sınıflandırmadır. İlaç allerjisi ise ilacın yan etkilerinden sadece birisidir. Örneğin hipertansiyon tedavisinde kullanılan bazı tansiyon ilaçları bacaklarda ödem ve şişmeye neden olabilmektedir. Görülen bu ödem ve bacaklardaki şişlik durumu yan etki olarak kabul edilmemektedir. Bir çok tansiyon ilacı tansiyonu dengeleme amacı ile kullanıldığından bazı durumlarda tansiyonu istenilenin daha altına indirebilir görülen bu durum bir yan etki ya da allerji olarak sınıflandırılamalıdır. Genellikle aç ya da tok karnına alınması merak edilen ilaçların bazı durumlarda ciddi yan etkileri gözlemlenmiştir. İlaçları düzenli kullanmanın önemli olduğu kadar yan etkileri konusunda bilgi sahibi olmakta oldukça önemli bir konudur. İlaç veri tabanına ait veriler her ne kadar geniş gözükse de ilaç yan etkilerine ait veriler kısıtlıdır. Ancak ilacı kullanan bireylerin bildirmesi durumunda ilaçların prospektüslerine yeni yan etkiler de eklenebilmektedir. Yan etki gösteren ilacı kesmek ya da doktor bilgisi ve reçetesi olmadan farklı bir ilaç kullanmak kesinlikle önerilmemektedir. İlacın yan etki durumu ve iyileşme süreci göz önünde bulundurulmalıdır.
İçindekiler
DESIFEROL 2000 IU 60 FILM KAPLI TABLET İlacının yan etkileri ilacın dozuna ve kullanıma bağlı olmakla beraber değişiklik gösterebilir. Ancak en sık görülen yan etki durumlarını şu şekilde özetleyebilir.
Tüm ilaçlar gibi DESIFEROL 2000 IU 60 FILM KAPLI TABLET içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir
⇒ DESIFEROL 2000 IU 60 FILM KAPLI TABLET Olası yan etkileri nelerdir? ⇐
- Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
- Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
- Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
- Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.
♦ Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
〉〉〉〉〉 Sitemizin Arama bölümünden kullanmış olduğunuz ilacın adını girerek ilaç yan etki bilgilerine ulaşabilirsiniz. 〉〉〉〉
Henüz yorum yapılmamış.