Web sitemize hoşgeldiniz, 02 Nisan 2023
İlaçların Yan Etkisi
Anasayfa » Bütün ilaçlar » GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) Yan Etkileri Nelerdir ?

GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) Yan Etkileri Nelerdir ?

GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) Yan Etkileri Nelerdir ?

İlaç yan etkilerinin yer aldığı www.yanetkisi.net İnternet sitemizde Türkiye’de satışı bulunan tüm ilaçların en sık görülen yan etki bilgileri yer almaktadır. Ağrı kesiciler, mide ilaçları, adet söktürücüler ve daha niceleri her ilacın belli bir yan etkiye sahip olduğunu biliyor muydunuz ? Bu yan etkiler ve görülme sıklıkları hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz. İlaç yan etkileri ilacın ve bitkisel tamamlayıcı maddelerin piyasaya çıktıktan sonraki güvenlik aşamalarında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Önlenmesi mümkün olan yan etkiler önlenebilmeli eğer önlenmesi mümkün değilse hastalara bilgilendirme amacı ile ilaç kutularına eklenmektedir. İlaç yan etkisi çoğu zaman doktorlar tarafından kabul edilen bir reaksiyondur. Ancak ilacı değiştirmek bu duruma çözüm olmamaktadır. Aynı etken maddeye sahip farklı bir ilaç kullanımından kaynaklı benzen yan etki durumları görülmesi muhtemeldir.

GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) İlacının kullanıma bağlı olarak görülmesi beklenen yan etki durumları şu şekildedir.

İyileşme sürecinde büyük önem taşıyan GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 1745 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 1745 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir

GENTAMED 20 MG/2 ML I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI (1 AMPUL) Kullanımına bağlı olarak görülen yan etkiler nelerdir ? ⇐

  • Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
  • Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
  • Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
  • Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

〉〉〉〉〉 Sitemizin Arama bölümü üzerinden kullanılan tüm ilaçların yan etkilerine erişebilirsiniz. 〉〉〉〉

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz