Web sitemize hoşgeldiniz, 06 Haziran 2023
İlaçların Yan Etkisi
Anasayfa » Bütün ilaçlar » RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON Yan Etkileri Nelerdir ?

RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON Yan Etkileri Nelerdir ?

RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON Yan Etkileri Nelerdir ?

İlaç yan etkilerinin yer aldığı www.yanetkisi.net İnternet sitemizde Türkiye’de satışı bulunan tüm ilaçların en sık görülen yan etki bilgileri yer almaktadır. Kullanmış olduğunuz ilacın ciddi bir yan etki durumu söz konusu ise bu durum büyük çoğunlukla ilaç kullanımından bir saat sonra ortaya çıkmaktadır. Ancak daha seyrek görülen yan etkiler genelde 1-7 gün süre ile görülebilmektedir. İlaç kullanmayı gerektiren sağlık sorunlarında yan etki belirtileri ile tedaviyi bırakmak ya da doktor bilgisi olmadan farklı bir ilaca geçiş sağlamak yanlış bir davranış olmakla beraber tedavi sürecine herhangi bir katkısı olmayan bir durumdur. Yazımızda belirtmiş olduğumuz yan etkiler ile ilgili herhangi bir şikayetiniz varsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON İlacının prospektüsünde belirtilen ve görülmesi tahmin edilebilen yan etkileri şunladır.

Tedavi amacı ile kullanılan RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 120 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 120 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir

RISPERDAL CONSTA 50 MG IM ENJEKSIYONLUK UZATILMIS SALIMLI SUSPANSIYON Olası yan etkileri nelerdir? ⇐

  • Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
  • Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
  • Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
  • Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

〉〉〉〉〉 Sitemizin Arama bölümü üzerinden kullanılan tüm ilaçların yan etkilerine erişebilirsiniz. 〉〉〉〉

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz