TANSIFA 16/5 MG TABLET (28 TABLET) Yan Etkileri Nelerdir ?

İlaç yan etkisi ve ilaç allerji durumları 2 farklı konudur. İlaç kullanımına bağlı olarak görülen allerji durumu ilacın yan etkisinden ziyade ilacın etken maddesinden kaynaklı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kullanılan ilacın en kısa zamanda kesilmesi gerekmektedir. Yan etki ise ilaç kullanımından kaynaklı durumların tanımıdır. Bu tarz durumlarda ise ilaç yan etkileri konusunda bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Allerji ve yan etki durumları tamamen birbirinden farklı iki durumdur. İlaç allerjisi durumunda görülen reaksiyonlar daha ciddi olabileceği gibi daha hafif ve geçici de olabilmektedir. İlaç yan etkileri ise ilaç içeriğinde belirtilmesi itibari ile görülmesi muhtemel olan sonuçlardır. Veo çoğu zaman ek bir tedavi gereksimine gerek duymadan ilaç kullanımı devam edilebilir. İlaç yan etkileri, ilacı kullanan bireyin sağlık durumuna ve kullandığı ilacın dozajına göre değişiklik göstermektedir. Olası bir ilaç yan etkisi durumunda kesinlikle telaşa kapılmamalı ve ilacın yan etkileri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Unutulmamalıdır ki ilaç yan etkisi tedaviyi engelleyecek bir durum değil ilacı kullanan hastanın gösterdiği farklı bir reaksiyon durumudur.
İçindekiler
TANSIFA 16/5 MG TABLET (28 TABLET) İlacının prospektüsünde belirtilen ve görülmesi tahmin edilebilen yan etkileri şunladır.
Doktorlar tarafından kullanılması önerilen TANSIFA 16/5 MG TABLET (28 TABLET) içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : Yaygın olmayan :
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir
⇒ TANSIFA 16/5 MG TABLET (28 TABLET) Kullanımına bağlı olarak görülen yan etkiler nelerdir ? ⇐
- Mide yanması, Mide bulantısı, Özofajit, Kusma, Diyare, İshal
- Sodyum retansiyonu, Vasküler rahatsızlıklar, Peptik ülser, Perforasyon, İleri yaştaki hastalarda fatal olma ihtimali bulunan kanama,
- Hemolitik anemi, Baş dönmesi, Rehavet hali, Başağrısı, Işığa hassasiyet, Retrobulbar optik nevrit, Konsantrasyon bozukluğu,
- Midede şişkinlik, Konstipasyon, Dispepsi, Karın ağrısı, Böbrek rahatsızlıkları, Ödem, Susuzluk hissi , Pireksi (üşüme hissi ve ateşlenme), Keyifsizlik, Yorgunluk Sık görülebilen ilaç yan etkileridir.
♦ Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
〉〉〉〉〉 Sitemizin Arama bölümü üzerinden kullanılan tüm ilaçların yan etkilerine erişebilirsiniz. 〉〉〉〉
Henüz yorum yapılmamış.